marți, 15 septembrie 2009

Pe ideea : Lasa bah ca merge asa!




Asa, ca titlu informativ... am auzit si noi de aceasta carte bizara numita Codul Muncii... Biblia celor care nu scriu ode shefiadei si nu au abilitati de pupincuristi, da, exact, Biblia fraierilor compotenti la locul de munca! ;)

CODUL MUNCII: CAPITOLUL VI
Contractul individual de munca pe durata determinata



Art. 80.
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82 si de cel mult doua ori consecutiv.

”(4) Intre aceleasi parti se pot incheia cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata succesiv, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82.


Art. 84. - ”(1) La incetarea celui de-al treilea contract individual de munca pe durata determinata, prevăzut la art. 80 alin. (4), sau la expirarea termenului prevazut la art. 82 alin. (1), daca pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata.” (Legea nr. 371/2005)



Concluzia: fraier e ala care accepta prelungirea celui de al 3-lea contract, in loc sa isi ceara dreptul la contract pe perioada nedeterminata!



CAPITOLUL IV
Suspendarea contractului individual de munca

Art. 51. – (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
d) concediu pentru formare profesionala;

Art. 54. - Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.



SECTIUNEA 8
Demisia

Art. 79. - (1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.





Asa ca, domnilor, daca discutam din punct de vedere al legilor in vigoare, si nu al dispozitiei dvs. matinale, doar in cazul DEMISIEI sunt obligata legal la un preaviz de 15 zile!



In incheiere : Maestre, aveti cuvantul!


"Traiasca seful!" Asta-mi este cheia
Cu care vreau s-ajung in sfantul rai
Si-am sa ajung cu cel dintai tramvai-
Ce drag mi-e mie sefu! De aceea

Ii cant in struna, nu-mi sustin ideea,
Il laud pand capat guturai.
"Traiasca seful!" Asta-mi este cheia
Cu care vreau s-ajung in sfantul rai.

De-as fi poet, as scrie o "sefiada".
Plina de sefi din cap si pana-n coada,
Si mi-as incepe astfel epopeea:
"Canta zeita oamenii aceia!"

"Traiasca seful, asta mi-este cheia!"


MARIN SORESCU

Niciun comentariu: