luni, 24 decembrie 2007

Do the Tango with me...

In pasi de dans....in ritm de tango...
Muzica ascunde pasiunea, romantismul, durerea si iubirea in accentele de bandoneon, in timp ce pasii eleganti si miscarile ritmice ale dansatorilor invaluie ballroom-ul intr-o atmosfera argentiniana de secol 20....

Nascut în zona sordida si paupera a societatii, in suburbiile rau famate ale Buenos Aires-ului, tango-ul simboliza şi exprima tot ce era important în viaţa oamenilor simpli din Argentina acelei perioade, devenind astfel dansul fericirii şi al durerii generate de dragoste.
"Ai in ochi patimi dulci si luciri de pacat...
Gura ta e un poem de nebune dorinti...
Esti un demon din vis, care tulburi si minti,
Dar ai zambetul de heruvin..."

Europenii au descoperit tangoul in bordelurile si spectacolele de cabaret din Buenos Aires,iar la inceputul secolului XX l-au adus la Paris in saloanele de dans.
Sfarsitul anilor 50’ a marcat epoca de aur a tangoului. Muzica, dansul si literatura de tango au atins maturitatea artistica. Emulatia Buenos Airesului a cuprins un numar neinchipuit de mare de virtuosi muzicieni, dansatori, poeti, artisti plastici si nu in ultimul rand locuitorii Buenos Airesului.
Inima tango-ului a fost si ramane pamantul argentinian, muzica si pasii au strabatut insa intreg pamantul, facand ca adevarata poveste a tangoului sa se scrie in fiecare clipa in inima fiecarui dansator de tango, in cantecul fiecarui artist....
Tot ceea ce conteaza-muzica si pasii...restul e doar istorie....

Niciun comentariu: