luni, 13 octombrie 2008

Scorpion... Introspectul...






Este guvernat de Pluto (zeul misterelor, al subteranelor) si de Marte (zeul rãzboiului), deci personalitatea sa va fi marcatã de o laturã învãluitoare, ezotericã, ascunsã, si de una victorioasã, acerbã, dinamicã, luptãtoare.

Este tenace si va astepta momentele prielnice pentru atac. Nu este de interesat de a acumula valori materiale ci de a-si face relatii care îi pot aduce confortul dorit. Doreste si reuseste sã relationeze cu oamenii, pentru cã, în opinia lui, ei sunt cu adevãrat importanti si cei pe care te poti baza atunci când ai nevoie. Este interesant si vast, fiind greu de cuprins si înteles. Analizeazã cu trãinicie fiecare context si fiecare miscare, pentru a face urmãtorul pas. Chiar dacã se aflã într-o situatie jalnicã nu se lasã coplesit de aceasta, ci asa cum coada Scorpionului se reface dupã ce a fost pierdutã, asa si nativul are tãria de a reveni. Iar dacã nu pare suficient de ambitios, este pentru cã, de-a lungul vietii, va constata cã poate dobândi orice, fãrã prea mare efort.

Ceea ce-i caracterizeazã pe nativii acestei zodii este tendinta de introspectie a interiorului celorlati, analiza psihologicã a individului.
Nu se multumesc sã cunoascã suprafata, superficialul ci vor fi preocupati de profund, de ascuns, de misterios. Sunt interesati de latura emotivã si sentimentalã a persoanei, de maniera în care aceasta vede si reactioneazã în contexte diferite. Este considerat simbolul sexualitãtii si al mortii. Nu renuntã usor la caracterizarea situatiilor, ci vor cãuta sã fie onesti si obiectivi, fiind preocupati de latura de dreptate a vietii.

Punctele lui forte sunt vointa si perseverenta. Scorpionul reprezintã Forta si deci nu se va da în lãturi de la escamontarea greutãtilor. Va cãuta sã-si simplifice munca, pentru a-si atinge într-un timp cât mai scurt telurile propuse. Apropiatii sãi vor fi nedumeriti dacã vor încerca sã descifreze intentiile Scorpionului, pentru cã acesta si le camufleazã cu dibãcie.


Opusul Scorpionului este Taurul, amândoi fiind caracterizati de tendinte dominatoare. În timp ce Taurul este preocupat de agonisirea si dobândirea a numeroase psesiuni, Scorpionul este interesat de controlul oamenilor cu care vine în contact si de care are nevoie. Dominatia lui Marte se exercitã si asupra Berbecului, care va fi tot timpul la înaintare pe când Scorpioanul este strategul.

Are un impresionat spirit de initiativã, un fond pozitiv si un trend ascendent.

Nu-i place sã fie la mâna altora, ci va cãuta sã se impunã pentru a-si asigura independenta.

Datoritã caracterului sãu temerar, poate ajunge unde îsi propune. Este încãpãtânat si nu se lasã pânã nu duce la bun-sfârsit ceea ce vrea. Poate avea accente de melancolie, însã are puterea pentru a le depãsi.


Decis, tenace si agresiv se implicã în ceea ce-l pasioneazã. Stie sã-si ascundã adevãratele intentii si este un polemist de temut.
Nu va uita cu usurintã prejudiciile aduse, si va astepta momentul când sã rãspundã neprietenilor sãi. Are un psihic solid si o capacitate sporitã de regenerare, dupã un esec sau o experientã nefastã.

Prietenos, entuziast si popular vrea sã-si trãiascã intens viata.
Nu are pretentia ca ceilalti sã-l înteleagã si poate riposta violent dacã este admonestat.

Este dur si studiazã feluritele fatete ale adevãrului. Echidistant si obiectiv, va privi realitatea cu detasare, fapt pentru care va fi apreciat. Desi pare retras, se exteriorizeazã fãrã probleme iar conversatia cu el este agreabilã.

Ca semn de Apã, Scorpionul este caracterizat si de sensibilitate.

Trãieste intens viata si stie sã interpreteze si sã înteleagã valoarea sentimentalã a fiecãrei persone cu care vine în contact.

Datoritã laturii înclinatã spre misterios dar, în acelasi timp, si realiste, nativul va sesiza întotdeauna ceea ce graviteazã si se desfãsoarã în jurul lui. Poate usor însã sã-si supradimensioneze calitãtile, devenind astfel foarte mândru de sine si orgolios.
Nu refuzã aprecierile pozitive, însã aceste îi pot modifica propria pãrere despre sine. Se lanseazã în aventuri de orice gen, fie si ele amoroase, pentru cã vrea sã afle caracterul si pasiunile genului opus. Inteligenta lui filtreazã emotiile, dar nu le analizeazã si nici nu le criticã, ci doar se mirã si încearcã sã le înteleagã.


Este un colectionar, însã unul deosebit, care vrea sã surprindã, sã imortalizeze si sã expunã frumusetea ascunsã a indivizilor. Fatã de Balantã, care este blajinã si romanticã, nativul din Scorpion tinde sã fie posesorul minunãtiilor pentru a le contempla în singurãtate.


Caracterul sãu temerar si combativ, îl va determina sã-si asume responsabilitãti dar sã si sã profite de oportunitãti. Îsi împãrtãseste frustãrile, succesele si experientele, încercând sã fie un bun sfãtuitor. Simte nevoia sã fie respectat si apreciat si va specula cu abilitate farmecul sã personal. Se poate însã manifesta si ironic si nepoliticos, autoritar, perfid si rãzbunãtor, motiv pentru care prestigiul sãu va avea de suferit.


Are o prezentã agreabilã si fermecãtoare iar compania sa este urmãritã în toate ipostazele. Tinde sã-si acorde o prea mare importantã în fata partenerului sãu iar calitãtile sale nu sunt întotdeauna cele care pretinde cã le are.

Îsi poate atrage, pe bunã-dreptate, reprosuri pentru cã prin zeflemeaua de care este capabil va rãni pe cei care-l simpatizeazã. Iubeste libertatea de miscare si de actiune, ripostând cu brutalitate la constrângerile de orice fel. Din cauza suspiciunii, geloziei adesea nejustificate si al libertismului pe care-l invocã va avea discutii înflãcãrate cu partenerul sãu.


Pretinde reciprocitate în relatiile cu ceilalti si vrea sã primeascã la fel de mult cât oferã el. Conservator, în mare parte, nu îsi reprimã pasiunile: îi plac expeditiile, sporturile, sau extavagantele. Pentru cã este atras de potentialul pozitiv al fiecãrui, nu va insista pe accidentele sau esecurile vietii. Este atras de întelepciune. Îsi iubeste familia si are nevoie de suportul ei dar nu ezitã si nu evitã escapadele.


Ceea ce impresioneazã la chipul acestui nativ este proeminenta nasului sãu care îi conferã un aspect interesant si atrãgãtor. Nu are o staturã foarte înaltã, însã are un corp bine proportionat. Dinamismul si forta sa interioarã pot fi sesizate în mobilitatea globilor sãi oculari. Culoarea pielii este maronie, iar ochii de culoare închisã, sunt pãtrunzãtoari si pot chestiona cu usurinta, din priviri, pe oricine.
Tonul cu care se adreseazã persoanelor cu care vine în contact este foarte nuantat, fiind fie blajin si unduitor atunci când flirteazã, fie penetrant si distins atunci când vrea sã-si exteriorizeze forta sa interioarã, precum si pentru a-si impune punctul de vedere. Desi nu suferã de limbarnitã, are o capacitate ridicatã de persuasiune.


Fiti precaut si prevãzãtor în relatia cu acest nativ. Este viclean si poate oricând sã-înlocuiascã pe oricine la locul de muncã fãrã remuscãri. Doreste sã se impunã si sã reuseascã, asa cã dacã oportunitãtile sunt create, scrupulele nu mai conteazã. Are o capacitate imprevizibilã de a-i manipula pe oameni. Este rãzbunãtor si nu doreste imixtiunea altora în problemele sale. Atunci când cineva îl calcã suficient de mult pe coadã poate riposta vehement si acid, iar prieteniile sale pot fi pierdute, uneor, datoritã slobozenie gurii lui. Este încãpãtanat si frecvent obtuz, necomunicativ sau orgolios. Îl relatiile de cuplu se poate manifesta discretionar, tiranic si brutal.





Va trãi intens orice relatie, si va oscila între cavalerism si bãrãdãnie. Purtarea sa este contradictorie, fiind când tandru, senzual si atent când impulsiv, distant si zeflemitor. Trece prin aceste stãri cu repeziciune, reusind sã-si deruteze partenerul, care nu va sti sã reactioneze.
Nu este adeptul unei apropieri doar sentimentale, ci va cãuta sã-si facã partenerul sã se simtã cât mai confortabil, si mai împlinit din punct de vedere fizic. Viata cu el este agitatã, iar momentele de dragoste dezlãntuitã vor alterna cu cele mai sordide reprosuri si bãnuieli. Nu se poate spune cã este monogam, pentru cã desi este fidel vietii de cuplu, va cãuta aventura. Nu este lipsit de principii morale sau de sensibilitate, însã are nevoie sã-si gãseascã marea iubire.

Niciun comentariu: