luni, 13 octombrie 2008

Varsator.... Neconventionalul...




Zodia Varasatorului este dominata de catre Saturn si Uranus.
Dacã în mitologia romanã, Saturn reprezenta puterea supremã si creatorul tuturor divinitãtilor, Vãrsãtorul (femeia) a mostenit eficienta, rigurozitatea si responsabilitatea.
Uranus, asociat senectutii si întelepciunii divinitãtilor, asigurã acestui semn discernãmântul si tendinta spre progres. Nativi pot fi capriciosi si neconventionali, dezordonati, lenesi sau lipsiti de consistentã, însã nu le lipseste scânteia de genialitate.
Saturn dominã deopotrivã Vãrsãtorul (masculinul) si Capricornul (femininul), ambele semne fiind dispuse sã canalizeze energia pentru a-si atinge scopurile; Vãrsãtorul este mai idealist si va dori realizarea propriilor aspiratii pe când Capricornul este interesat sã-si consolideze pozitia în planul socio-profesional.
Principalele caracteristici ale personalitãtii persoanelor nãscute în Vãrsãtor sunt reprezentate de absenta prejudecãtilor conventionale, inteligenta, intuitia si nehotãrârea. Nativul este independent, orientat spre normele morale si pe responsabilitate personalã.

Se poate spune cã Vãrsãtorul este un umanist, pentru cã este preocupat în mod deosebit de crearea si buna-functionare a unor organisme care sã coordoneze asistenta si protectia socialã.
Numerosi nativi vor încerca sã organizeze campanii umanitare, sã colaboreze sau sã conducã institutii care sã îngrijeascã bolnavi sau sãraci sau sã militeze pentru ameliorarea nivelului de trai al celor nevoiasi.

Dacã Leul este asociat plãcerii de a trãi si a realizãrii confortului personal, Vãrsãtorul îsi va dedica energia celorlalti, filantropia fiind termenul care-l desemneazã în totalitate. Nu se va concentra doar asupra unui singur individ ci va încerca sã se dedice unor proiecte care sã priveascã comunitãti sau grupuri de persoane cu diferite disfunctionalitãti.

Varsãtorul considerã cã destinul lui este de a crea si pune în aplicare idei necesare progresului umanitãtii. Inteligent si meticulos, va depune o muncã asiduã pentru a-si punce în practicã proiectele.

Nu cedeazã cu usurintã, luptã cu îndârjire si poate fi caracterizat drept încãpãtânat. Eventualul esec al proiectelor pe care le concepe sau le deruleazã nu îl vor afecta psihic, pentru cã v-a învãta sã le priveascã cu detasare.

Este sensibil, sentimental si emotiv. Pretuieste în mod special libertatea de exprimare si manifestare, atât personalã cât si colectivã. Este imprevizibil pentru cã desi este un pacifist convins, se poate comporta brutal cu persoanele care nu-i împãrtãsesc ideile sau metodele de lucru.

Ca semn de aer, nativul va avea tendinta sã analizeze mediul înconjurãtor. În fiecare persoanã nãscutã sub semnul Vãrsãtorului se va gãsi un spirit ingenios, priceput si inventiv, preocupat de imaginarea si confectionarea unor obiecte utile si practice.
Îi place sã experimenteze si sã reformeze.
Original, special sau chiar excentric, nu gãseste cã este potrivit personalitãtii sale sã se aplece cu seriozitate asupra detaliilor. Are capacitatea de transpunere în lucruri practice sau în idei simple a schemelor tehnice sau a conceptiilor abstracte. Se poate spune cã este un autodidact, iar cunostiintele sale sunt vaste si complexe.

Ostil pedanteriei, lucrurilor si conceptiile comune, nutreste un interes deosebit asupra lucrurilor iesite din comun, neconventionale, originale, paranormale sau excentrice. Considerã cã unul din obiectivele vietii sale este descoperirea adevãratelor calitãti si capacitãti ale indivizilor, care sã le poatã asigura situarea corectã în societate.

Acest semn este cel al dorintei si sperantei, al sociabilitãtii si comunicativitãtii, al întelegerii si tolerantei.


Iubeste viata si îi place sã trãiascã cu intensitate.


Acordã o deosebitã importantã tuturor evenimentelor, chiar dacã acestea sunt neimportante. Este prietenos si altruist, si va încerca constant sã-si mãreascã numãrul cunostintelor. Nativul este sociabil si afectuos, reusind cu usurintã sã se facã simpatizat în orice circumstantã.

Curtenitor, discret si înzestrat cu dozã importantã de umor, are nevoie de recunoasterea si respectul celor care îl înconjoarã. Nu este greu de satisfãcut pentru cã nu vrea decât ca ceilalti sã-i aprecieze efortul si stãruinta, încurajându-l din când în când. Simte nevoia de a stabili contacte în plan socio-profesional, pentru cã nu poate trãi dacã nu vede cã initiativele sale sunt cunoscute si apreciate.

Independent si activ, simte permanent nevoia de a face ceva util si pe mãsura aptitudinilor sale. Sesizeazã cu usurintã sensul exact al evenimentelor însã nu are frecvent abilitatea de a lua decizii, desi în pofida etichetei de idealist se ascunde un luptãtor. Totodatã, desi are idei ingenioase sau revolutionare nu va reusi sã le punã în practicã. Pentru Vãrsãtor actiunea de a "gândi" este mai importantã decât a "executa".

Evaluarea persoanelor cu care vine în contact o realizeazã mai degrabã prin intuitia sa deosebitã (bazatã si pe experientã) decât printr-o analizã profundã a naturii umane.
Este o companie plãcutã cu care puteti sã aveti frecvent discutii interesante. Vocabularul sãu este impresionabil si cunoaste sensul cuvintelor pe care le utilizeazã. Este obiectiv si inteligent, dar de cele mai multe ori nu abdicã de la ideile si principiile lui decât dacã i se prezintã argumente imbatabile, teorii sofisticate cu care trebuie sã fie de acord pânã la proba contrarã.

Are reguli stabile dupã care se ghideazã si pe care le respectã cu strictete. Poate fi si indolent sau dispretuitor, poate nu în mod vizibil, atunci când argumentele sale vor fi contestate, însã de cele mai multe ori este îngãduitor cu cei din jurul sãu.

Emotiv si sentimental poate fi acaparat de pasiuni foarte violente, animându-l atât dorinta de posesiune cât si nevoia de devotament. Se poate îndrãgosti fulgerãtor însã relatia poate sfârsi la fel de rapid pe cât a început.

Cautã sã gãseascã un partener care sã-i fie deopotrivã prieten si amant, si care sã-l înteleagã si care sã-l însoteascã în pasionantele aventuri sau escapade de orice gen. Doreste sã-si împãrtãseascã toate succesele si esecurile, iar partenerul sãu sã-i fie alãturi si la bine si la rãu.


Nativul dispune de o fortã intimã, este riguros si îsi cunoaste valoarea. Uneori este cam idealist si priveste cu bunã-vointã oamenii, chiar dacã acestia nu se ridicã la mãsura asteptãrile sale sau chiar îl dezamãgesc. Este conservator si inflexibil, care va fi incapabil sã recurgã la compromisuri.

Este foarte rezervat în relatiile cu cei care nu vãd si înteleg motivele actiunilor sale. Cu toate cã este tolerant si are o viziune profundã asupra vietii, câteodatã devine arogant si enervant pentru cã se încãpãtâneazã sã-si sustinã la nesfârsit punctul de vedere. Are tendinta de a-si supraevalua abilitãtile si realizãrile. Deoarece nu apreciazã îngrãdirea actiunilor sale, poate deveni un rebel nestãpânit, desi ar trebui sã recurgã mai des la diplomatie si negocieri.


Din punct de vedere fizic este seducãtor, are o tinutã atrãgãtoare si trãsãturi distinctive. Silueta sa este una atleticã, iar chipul sãu este expresiv. De obicei figura lui se detaseazã de a celorlalti prin faptul cã are fruntea latã iar bãrbia îngustã si alungitã. Vârsta si scurgerea timpului nu par sã-i afecteze chipul, prospetimea sa fizicã impresionând pe toatã lumea. Vorbeste clar si rãspicat, cu un ton amabil, poate usor autoritar. Poate fi caraterizat ca un tip echilibrat si discret, care îsi pãstreazã o dozã de mister.

Desi pare retras si neinteresant, dã întotdeuna dovadã de o ingeniozitate surpinzãtoare. Tocmai din acest motiv va cãpãta eticheta de neconventional, în pofida temperamentului sãu aparent linistit. Iesirile sale la rampã nu îl vor face dependent de atentia cunoscutilor, pentru cã de obicei nu este de acord cu snobismul sau dorinta de a impresiona. Se face remarcat prin naturaletea, echidistanta si bunul sãu simt.


Unul din defectele majore este acela aviditatea de complimente si nu reuseascã sã facã distinctia între aprecierile bine-intentionate si cele care urmãresc sã-l linguseascã. Are o încredere exageratã în capacitãtile sale (si ele sunt veridice în bunã parte), însã nu trebuie sã conteze întotdeauna pe suportul si admiratia celorlalti.
Nativul poate deveni critic, malitios si capricios. Se încãpãtâneazã sã urmeze aceleasi drum chiar dacã data precedentã a dat gres.
Nu stie cum si unde sã se opreascã, si uneori întâmpinã greutãti pentru este împrãstiat. Poate deveni snob, arogant si plin de sine.

Relatia cu nativul din Vãrsãtor va fi de cele mai multe ori pasionantã si extravagantã si are nevoie de un partener care sã-i împãrtãseascã gustul pentru aventuri, care sã accepte provocãrile si sã ia tot ceea ce viata poate oferi.

Niciun comentariu: