luni, 13 octombrie 2008

Taur... Materialistul...





Al doilea semn zodiacal, Taurul este guvernat de planeta Venus, care reprezenta în mitologia romanã, zeita iubirii, a frumusetii si a plãcerii dar era în acelasi timp asociatã cu luxul si cu desfrânarea.
Poate de aceea, Taurul apreciazã atât de mult posesiunile materiale si nu-si refuzã niciodatã plãcerile vietii.
În comparatie cu zodia Balantei, care este la rândul ei guvernatã de Venus, Taurul vede doar frumusetea obiectelor, în timp ce Balanta este preocupatã de oamenii, de frumosul din interiorul si afara acestora.

Este proverbialã „încãpãtânarea” Taurului care la el se prezintã sub douã aspecte. Unul se înfãtiseazã ca o nemaipomenitã tenacitate în atingerea scopurilor, planurile fiind urmate cu o constiinciozitate de invidiat iar celãlalt ca o ambitie fãrã rost, iar dacã cineva face imprudenta sã-i atragã atentia cã greseste, devine impertinent.


Este foarte indulgent cu propria persoanã, poate cam avar, dar cu mult simt practic iar lucrul pe care îl urmãreste cu insistentã toatã viata este obtinerea confortului personal, a sigurantei din punct de vedere financiar si afectiv.

Taurul este o persoanã greu de scos din sãrite dar atunci când se enerveazã face adevãrate crize de isterie. Pãstreazã închise în el bucuriile si necazurile si izbucneste în momente total nepotrivite, lãsându-i pe ceilalti nedumeriti.
Desi detestã rãzbunarea si o considerã un mijloc bun doar pentru cei slabi, este ranchiunos si nu uitã niciodatã rãul pe care i l-a fãcut cineva.


Pentru un Taur trecutul reprezintã un refugiu în care îi place sã se adânceascã ori de câte ori simte cã prezentul îl depãseste. Munceste mult, e în stare de eforturi prelungite si dã dovadã de devotament în tot ceea ce face. Desi se poate adapta cu usurintã la oamenii cu care vine în contact nu acelasi lucru se întâmplã cu situatiile neprevãzute. Urãste surprizele si preferã ca odatã ce a stabilit un plan sã nu se abatã sub nici o formã de la el. I se poate reprosa o anume rutinã, un automatism în relatiile de muncã – asta stie, asta face – nu are timp sã analizeze dacã drumul pe care a apucat este corect, desi intuieste cã existã posibilitatea sã greseascã. Preferã sã facã totul singur pentru cã nu are încredere în ceilalti si pentru cã în felul acesta poate controla totul.


Aspectele cotidiene ale vietii le priveste cu pragmatism si are un puternic simt de observatie, sesizând poate si din cauza calmului pe care-l afiseazã, amãnunte care-i vor folosi în activitatea sa. Posedã o memorie de elefant dar se miscã lent. Analizeazã fiecare aspect al problemei pentru a-si fixa ideile si pentru a-i cunoaste mai bine pe cei cu care vine în contact.

Este foarte sigur pe pãrerile lui si din punctul acesta de vedere dã dovadã de autosuficientã, crede cã doar ceea ce a gândit sau a fãcut el este bine.
Fiind un spirit materialist nu se poate abtine sã nu se apropie de lucruri, sã le atingã, sã le pipãie pentru a se convinge de realitate.

Este mare amator de artã si dacã nu are talent pentru a fi artist, poate deveni un mare colectionar de artã, pentru cã are gust. Are si imaginatie, dar problema este cã deseori se opreste la aparente si nu reuseste sã prindã esenta lucrurilor. În discutii, poate devia de la subiect si sã se trezeascã vorbind de amorul artei iar în momentul în care-si dã seama cã a pierdut firul si partenerii de discutie se plictisesc, devine sarcastic.


Taurul este un mare gurmand, gãteste cu plãcere pentru el si pentru invitatii sãi si nu ezitã sã le ofere acestora, preparate culinare deosebite.
Familist convins, îsi doreste o familie numeroasã, unitã în jurul sãu chiar dacã el îsi permite mici escapade extraconjugale. Aventurile sale sunt doar o distractie, o micã variatie la viata sexualã. Tocmai pentru cã îsi doreste stabilitate afectivã, trece cu vederea defectele partenerului de viatã si poate da dovadã de foarte multã afectiune si tandrete.


Un Taur posedã un chip cu trãsãturi bine definite în care un rol deosebit îl au ochii, de cle mai multe ori închisi la culoare si foarte expresivi. Ca impresie generalã, este bine fãcut, poate un pic prea solid. Cu toate acestea, în momentele de tensiune se miscã foarte agil. Este bine înfipt pe picioarele sale din toate punctele de vedere, nu numai fizic.




Taurul este dotat cu un remarcabil simt practic, foarte perseverent si dornic de a se impune în fata celorlalti.
Încãpãtânarea de care dovadã îl pune în imposibilitatea de a se adapta la situatiile apãrute în viata de zi cu zi si ajung sã pozeze în situatia de neînteles.
Dã senzatia cã de fapt îi tolereazã pe cei care sunt în jurul sãu dar nu are capacitatea de a întelege sentimentele acestora, sau mai bine zis putin îi pasã de ce simt acestia. De aceea va ajunge sã fie detestat iar lupta lui personalã cu viata se poate transforma în fanatism.



Taurul se îndrãgosteste greu, dar odatã ce crede cã a gãsit persoana pe care a visat-o, nimeni si nimic nu-l poate convinge de contrariul. Este pasional, tandru, sentimental si atunci când se implicã într-o relatie, cu sigurantã cã mai înainte a analizat persoana respectivã foarte bine, tinând cont de toate calitãtile si defectele ei.
Este fãrã îndoialã, unul dintre semnele zodiacale cele mai fidele.Este o persoanã devotatã, în care poti avea încredere si care vã va da în permanentã dovezi de iubire neconditionatã.

Niciun comentariu: