sâmbătă, 10 octombrie 2009

90-60-90 si Cariera

Pentru inceput, am batut in cuie, iremediabil, triada lucioasa 90-60-90. Pentru atingerea acestor teluri précis cuantificate se ia obiectul insufletit, se flamanzeste naprasnic, se agita cumplit in sali se sport, se tortureaza cu nenumarate masaje anticelulitice, se conecteaza la electrozi, se impacheteaza in parafina oparita, se inmoaie in crème dimineata si seara, se jumuleste de par, fir cu fir.
Odata obtinute masurile optime, se cauta cea mai potrivita vitrina de cafenea, pentru ca rezultatul muncii sa poata fii evaluat , admirat si apreciat. Si, nu in ultimul rand, pentru ca obiectul , cu valoarea sporita de un inel de logodna pe deget, sa fie achizitionat pe termen lung.



“Ceilalti lupi m-ar sfasia daca ar stii ca urletul meu e in realitate un plans.”
O.Paler



Ne spunem mereu ca nu poti reusi in cariera fara sa fii frumoasa. Avem dovezi limpezi ca duducilor aratoase le-a fost mai usor sa-si ia doctorate sau sa-si croiasca businessurile de success. Dar poate ar fi trebuit san e intrebam si daca poti fi frumoasa fara sa ai o cariera banoasa. Pe o planeta in care femeile aspira tot mai mult la independenta financiara fara de barbate, intr-o lume in care pentru a fi chipesa ai nevoie de un portofel mereu doldora, ar fi bines a invatam mai mult, sa muncim din greu ca sa putem asigura, fara ajutorul amantilor, venitul acela obez care sa ne permita sa avem mereu hainele si trupul in pas cu moda. E un cerc vicios in care ne vom invarti disperat, absurd, la infinit. Atata timp cat ameteala acestei rostogoliri nu ne da greturi, se cheama ca traim intens.”


Sursa: A. Nastase, A. Liiceanu

Niciun comentariu: