sâmbătă, 10 octombrie 2009

Irepetabila Povara: Cati?

“N-ai sa vii si n-ai sa mori
N-ai sa sapte intre sorti,
N-ai sa vara primavera
N-ai sa doamna domnisoara!”
N.Stanescu


Decat sa intrebi o femeie cu cati barbate s-a culcat pana acum, mai bine iti dai doua palme.Raspunsul onest la o asemenea intrebare nu-I poate fi decat defavoribil, oricat de dezgolit de prejudecati l-ai astepta.
Cele mai multe dintre noi au vrut din toata inima sa se marite cu cel dintai barbat din viata si asternuturile lor. Dar pentru ca, in cazul unora, alesul avea 17 ani, al altora nevasta acasa si al celor mai multe avea o lipsa grava de character, acest vis nu li s-a realizat. Nu ma incumet sa spun “din fericire”. Femeile se incapataneaza sa creada ca despartirea de barbatul cadorisit cu himenul lor este un esec considerabil in dragoste. Daca tot n-au ramas impreuna, inseamna ca el n-a meritat nici actul irepetabil de curaj sufletesc, nici patuta rozalie de pe cearsaf.
Mitul casatoriei cu rochie alba, lamaita prinsa peste voal, continua sa ne emotioneze, oricat de emancipate si dedulcite la apucaturi liberale am fi. Am fi vrut fiecare dintre noi sa iubim nebuneste un singur barbat in viata… Ar fi fost simplu, iar inima noastra ar fi fost crutata de multa tristete. Dar, din pacate, se pare ca nici un barbat de pe lume nu merita sa fie iubit intr-atat. Si atunci, esti nevoita sa mai speri, sa mai astepti, sa mai cauti, sa mai incerci. Inca unul si inca zece si inca o suta. Ce conteaza? Oricum, chiar daca vei fi intrebata, nu vei spune niciodata adevarul.




Sursa: Aurora Liiceanu, Alice Nastase

Un comentariu:

pupacila21 spunea...

ce pot sa spun, mi-au ajuns ultimele doua articole pe care le-am citit, nu pot sa mai continui, scrii prea subiectiv! femeia e inocenta si neindreptatzita de barbati in sus, femeia e inocenta si neindreptatzita de barbati in jos ...... GIVE ME A BREAKKKKKKK!!! Doamneeee cate exemple pot sa-tzi dau de femei care calca in picioare barbatzii, care-i inseala fara motiv, de barbatzi klumea care sunt singuri... Tzi-am zis de insjpe mii de ori, nu te baga in seama, nu te trateaza cum trebuie TRECI MAI DEPARTE si nu te mai plange atat, dar u ce faci, mori in curu lui. E numai vina ta!

Schimba subiectu, te rog!